Op zoek naar jouw droomhuis? 5 tips!

Spannend, je hebt besloten te verhuizen en bent op zoek naar jouw nieuwe ideale woning. Misschien wil je groter, rustiger en groener gaan wonen? Of wellicht ben je juist op zoek naar iets kleiner wat beter bij je situatie past. Welk geval dan ook, het is belangrijk om over een aantal zaken goed na te denken alvorens je op zoek gaat. Wij helpen je een handje.

Voorbereiding is het halve werk

Als je straks een makelaar gaat inschakelen is het belangrijk dat jij je huiswerk hebt gedaan. Zo kunnen jullie samen sneller schakelen als dat droomhuis dan echt voorbij komt. In de huidige huizenmarkt moet je namelijk heel snel te werk gaan wil je jouw ideale woning weten te bemachtigen en dus geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Een aantal vragen die je daarbij kunnen helpen:

#1. Wat heb je nodig?

Bedenk wat de echte musts zijn in jouw nieuwe huis. Hoeveel slaapkamers heb je nodig, hoeveel badkamers? Moet er veel speelruimte zijn voor kinderen, of juist een extra kamer voor je hobby? Verwacht je veel gasten en moet je denken aan een logeerkamer? Maak een lijstje met wat écht belangrijk is aan jouw nieuwe woning, als je straks dan gaat zoeken kun je huizen makkelijker wegstrepen als één van die musts missen.

#2. Hoe moet jouw huis eruit zien in een ideale situatie?

Bedenk wat voor stijl huis/pand je graag in zou wonen. Is dat vrijstaand, twee onder één kap, rijtjeshuis. Nieuwbouw, jaren 30/40/50 of juist monumentaal? Je kunt alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een moodboard waar je huizen kunt bewaren die je mooi vindt. 

#3. Waar wil je heen verhuizen?

Misschien wel het belangrijkste: waar wil je eigenlijk wonen?! En dan niet alleen de steden of dorpen die je interesse hebben, maar treed echt in detail: welke buurten, welke straten, welke huizen. Het is een stuk sneller schakelen voor jou en je eventuele aankoopmakelaar als je heel specifiek weet waar je zou willen wonen, komt dat dan te koop staan dan kun je er snel bij zijn. Weet je het niet zo goed, ga dan fietsen in de wijken die je interesse hebben, praat met bewoners en krijg zo een beter beeld van de omgeving.

#4. Wat is je budget?

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk. Ga na wat je budget is! Als je weet binnen met welk budget je kan rondkijken gaat het zoeken al een stuk gerichter. 

 

À den ouden
9

Keurige en serieuze presentatie. Persoonlijke benadering. Ook in geval van ontstane "problemen" uitermate serieuze reactie, professionele opstelling zonder de persoonlijke tint te vergeten. Tot op heden alle lof en op naar een gezamenlijk goed resultaat

Anoniem
3

De dame in kwestie is niet tot nauwelijks bereikbaar, komt afspraken niet na en heeft geen inhoudelijke kennis. Ter illustratie: komt niet opdagen voor eerste bezichtiging en roept nadien "wat wil je nog van mij weten dan, je hebt het toch zelf kunnen zien". Tweede voorbeeld: is de getekende koopovereenkomst kwijt en moet opnieuw ondertekend worden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. In het voordeel van uw kantoor zou ik u dringend adviseren eens een beoordelingsgesprek met de dame in kwestie te voeren.

Marjolein Hofman
10

Ik ben heel tevreden. Alles wordt besproken en in goed overleg uitgevoerd. Het contact is open, eerlijk en professioneel. Het is een fijne samenwerking met veel aandacht voor de koper en verkoper.

Lees meer
Terug
Recent bekeken