Wegwaaiende zomermeubels

Langzaam maar zeker dooft de zomer uit. De veertiendaagse weersvoorspelling op dit moment laat veel wolken zien. En regendruppels. Dat betekent dat de herfst langzaam maar zeker onze kant opkruipt en daarmee het windgeruis. Tijd voor actie.

Mooie oktobers

Natuurlijk. Een mooie nazomer ligt altijd nog in het verschiet. Er zijn afgelopen jaren zelfs oktobermaanden met mooi weer geweest. Maar ook septembers met stormachtig weer. En juist nu alle vakanties achter de rug zijn, is het tijd om je hier in elk geval een beetje op voor te bereiden. Zo is het slim – om verrassingen te voorkomen – om alles wat nog in de tuin staat als herinnering aan een fijne zomer, zoals barbecues, tafels, stoelen, tafelkleden, kussens en parasols naar binnen te halen of goed te verankeren. Want als zo’n zomerdingetje bij de eerste de beste windvlaag door je raam – of dat van de buren – naar binnen vliegt, dan wordt het een kostenpost. 

Polissen

En het gaat niet alleen om schade: weggewaaide tuinspullen worden in de regel niet vergoed door je verzekeraar. Dus neem nu even de tijd om de polissen van je inboedel- en opstalverzekering na te lezen op de kleine lettertjes. In die polissen lees je wat verzekerd is in en rond het huis. De opstalverzekering is er grofweg voor schade aan je huis, erfafscheiding, rolluiken, open haard, vastgelegde vloer, brievenbus en een vaste barbecue. Spullen die goed vast staan dus. Alles wat los ligt of staat, van tegels tot tuinhaard en schade in de woning vallen onder de inboedelverzekering, zo stelt financieel medium Wegwijs in een artikel op internet. Daarin staat ook te lezen dat schade aan een schutting op de erfgrens meestal maar voor vijftig procent wordt vergoed. De andere helft is voor de verzekering van de buurman/-vrouw. Hoe het precies zit bij jouw verzekering, lees je in de polisvoorwaarden. Of vraag het, als je geen zin hebt om polissen uit te vlooien, aan je verzekeringsadviseur.

Snel melden

Heb  je schade? Meld dit dan zo snel mogelijk, maak duidelijke foto’s van de schade, noteer zo precies mogelijk het tijdstip waarop de schade ontstond en ruim vooral niet meteen alles op. Mogelijk stuurt de verzekeraar een expert. Maar hoe goed je ook verzekerd bent: voorkomen is beter dan genezen. Dus stem alles goed af op het weer.

 

Mikki Weesenaar
9

Ik ben altijd zeer vriendelijk en snel geholpen door de makelaar. Zij had verstand van de woning en hielp mij op een hele eerlijke en meedenkende manier. Het feit dat een makelaar tegen een klant zegt; 'heel eerlijk gezegd denk ik dat dit niet iets voor jou is', dan heb ik meteen het gevoel dat de (verkopende, in dit geval) makelaar niet uit is op het heel graag willen verkopen van een woning, maar de klant het gevoel geven dat hij of zij geholpen gaat worden aan een woning naar zijn of haar smaak. Als ik het met vrienden over 'mijn makelaar' heb, dan moet ik mijzelf eigenlijk corrigeren omdat het de 'verkopende makelaar' is en niet 'mijn aankoop makelaar'. Ik ben zeer tevreden en zou de volgende keer zeker weer zaken doen met Hans Janssen, voor zowel koop als verkoop.

Mevr. van Rijsbergen
8

Prima service, snelle acties goede communicatie en snel schakelen. Zeker aan te bevelen Stijn Kreeftenberg

Mevr A.E.J. Rademakers, Dhr Lentjes
9

Wij zijn in eerste instantie voor een andere woning gegaan om te bezichtigen. Maar tijdens deze bezichtiging attendeerde caroline ((de Jong) als ik dat goed heb) ons op een dezelfde woning die nog niet op internet stond. Voor ons gevoel had ze onze wensen (voor de plannen die wij hadden met een woning,gezien de omstandigheden) direct omgezet in daden. Dit is dan net dat beetje extra (hart voor je werk). Kortom een fijne omgang en goed gevoel. Geen poes pas gewoon op de man af, duidelijk!

Lees meer
Terug
Recent bekeken