Nieuws en blogs

Op deze pagina vind je onze laatste nieuwsartikelen en blogs over actuele zaken. 
Het nieuws staat er bol van: de almaar stijgende huizenprijzen. Deels omdat het goed gaat met de economie, deels omdat er steeds minder huizen te koop staan. Hoe zit dat met de prijs van jouw huis? Nieuwsgierig? Een waardebepaling brengt uitkomst.
Wat is je huis waard?
Als je via onze huizensite of via Funda een woning hebt gevonden die op het eerste gezicht kans maakt om je nieuwe onderkomen te worden, dan is de volgende stap een bezichtiging. Om de sfeer te proeven en kritisch rond te kijken.
Sfeer proeven en kritisch kijken
Uit een onderzoek van Vastgoed Journaal, een online platform voor de vastgoedsector, is gebleken dat slechts een derde van de Nederlanders meer wil betalen voor het verduurzamen van de woning. Bijzonder, omdat het onderwerp wel erg leeft.
Verduurzaming nog geen prioriteit
De bloesem hangt in de bomen, de krokussen kruipen omhoog, de bladeren ontvouwen zich en verhip, het gras wordt steeds groener. Zelfs bij de buren. Het is voorjaar en dat levert mooie plaatjes op. Plaatjes waarmee je altijd iets kunt doen.
Denk vooruit: fotografeer!
Vergelijkingssite Independer heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de koopkracht van starters. Daaruit blijkt dat twee derde van alle beginners op de huizenmarkt hun ouders erg lief moeten aankijken om de start überhaupt te kunnen maken.
Hulp ouders hard nodig voor starters
Altijd leuk om te weten: de duurste straat van Nederland in 2017 is de Groot Haesebroekseweg in Wassenaar. Een gemiddelde koopwoning ‘doet’ hier zo’n 2,5 miljoen. Dat is 31 keer meer dan de gemiddelde prijs in de Tholensstraat in Terneuzen.
Wassenaar heeft duurste straat
Nu de huizenmarkt, zeker in de grote steden, steeds kleiner wordt, is het van belang om goed op de hoogte te blijven van alles wat wél te koop komt. Op onze site kun je hiervoor een zoekprofiel aanmaken, waarna wij je op de hoogte houden.
Laat huis zoeken gerust aan ons over
Hoe vaak lees je niet dat een lening bij het BKR wordt geregistreerd? Wat houdt dit in en welke invloed heeft dit op bijvoorbeeld het kopen van een huis? Wij leggen het in een notendop voor je uit.
Houd je krediet  in de peiling
De Open Huizen Dag van afgelopen zaterdag 7 april bleek weer een schot in de roos. Deze keer trok het overbekende fenomeen evenveel kijkers als bij de vorige editie, een half jaar geleden, terwijl het aantal ‘openstaande deuren’ lager lag.
Open Huizen Dag blijft druk
Zet jij je deur open voor de Open Huizen Dag van aanstaande zaterdag? Kans is groot dat er dan kijkers over de vloer komen. Immers: er zijn steeds minder huizen beschikbaar voor steeds meer zoekers. Daarom een paar tips om maximaal te scoren die dag.
Maximaal effect van Open Huizen Dag
Komende zaterdag iets te doen? Als huizenzoeker vast en zeker wel, want het is tenslotte Open Huizen Dag. Zonder afspraak binnenlopen bij deelnemende huizen en ongelimiteerd vergelijken. Tussen 11 uur en 15 uur staan de deuren open.
Ongelimiteerd vergelijken: Open Huizen Dag
Wil je voor 1 juli weten of je belastinggeld moet betalen of gaat ontvangen, dan moet je in maart aangifte doen. Heb je hier geen haast mee, dan wordt de aangifte uiterlijk op 1 mei bij de Belastingdienst verwacht. Een paar tips voor woningeigenaren.
Belasting en eigen woning: even opletten!
Op Funda vind je niet alleen huizen, maar ook zeer uiteenlopende tips. Zelfs over huizen die niet op de site te vinden zijn: zelfbouwwoningen. We dromen er allemaal wel eens van om ons eigen huis te bouwen. Maar daar zijn natuurlijk wel regels voor.
Bijzondere regels voor zelfbouwers
Als huizenkoper ben je er niet dagelijks mee bezig: je hypotheek. Die is vaak al jaren geleden afgesloten en de betalingen gaan automatisch de deur uit. Toch is het aan te raden om de ‘vinger aan de hypotheekpols’ te houden.
Vinger aan de hypotheekpols
Volgens een bericht van De Hypotheekshop ziet het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) graag dat hypotheekadviseurs hun klanten gaan stimuleren om hun woning te verduurzamen. Dit heeft namelijk voordelen: je helpt het milieu en je kunt meer lenen.
Verduurzaming onderwerp bij hypotheekadvies
De drukke huizenmarkt stelt veel eisen aan verkoper, koper en makelaar. Je hoofd koel houden is heel belangrijk om het maximale resultaat te bereiken. Zeker als makelaar. Dit vraagt veel kennis en ervaring, iets dat wij in huis hebben. Gegarandeerd.
De huizenmarkt is een grillig ding. Kwam je twee jaar geleden je huis niet kwijt omdat er door de crisis teveel huizen te koop stonden, nu heb je weer weinig keus. En staat er iets te koop: ga je dan voor het huis? Of is de buurt ook belangrijk?
Huis of buurt?
Het is weer de ‘leuker kunnen we het niet maken’-tijd: de belastingaangifte moet de deur uit. Of de mailbox. ‘Makkelijker’ maken ze het in elk geval wel, want aangifte doen is voor veel mensen nu heel eenvoudig. Maar doe het op tijd.
Alle papieren verzamelen!
Je wilt je huis verkopen. Bord in de tuin, foto’s online, telefoonnummer er bij en klaar ben je. Denk je. Maar zelfs in deze hectische tijden is het niet zomaar een ‘done deal’, zo weten wij uit ervaring. Ook nu is een beetje hulp vaak welkom.
Zelf doen vaak pittige klus
Een huishouden is best wel een dingetje. Op allerlei fronten moet je met elkaar in overleg, dus ook over de financiën. Wat onder de partners nog wel eens scheve gezichten opleveren, zo ontdekte het Nibud.
Huishoudpot beter in handen van vrouw
Een flink deel van Nederland ligt op dit moment op bed met een griepje. Dat gebeurt zo af en toe en daar doe je niks aan. Tenzij het geen griep is, maar koolmonoxidevergiftiging. Symptomen zijn hetzelfde, de afloop niet. Tijd om extra alert te zijn.
Griepje of koolmonoxide?
Afgelopen jaar gingen er in ons land, volgens Woningmarktcijfers.nl, 1.485 woningen voor meer dan één miljoen euro van de hand. Een stijging van 34 procent ten opzichte van 2016. Net zoals in 2008 (1.183 huizen), het jaar waarin de crisis uitbrak.
Het gaat zo slecht nog niet
Een huis kopen is soms ook een stukje onzekerheid kopen. Al is de verkoper te goeder trouw, een huis kan altijd (verborgen) gebreken hebben die ooit de kop opsteken. Een bouwkundige keuring kan hier verheldering brengen, mits kundig uitgevoerd.
Keurmerk voor keuringen
We worden vaak fitter ouder, bovendien is een plekje vinden in de ouderenzorg minder gemakkelijk. Oplossing is om langer in het eigen huis te blijven wonen, bijvoorbeeld door het waar nodig aan te passen. Je gemeente kan hierbij helpen.
Langer blijven wonen
Volledig ontspannen blader je door ons huizenaanbod op Garantiemakelaars.nl. En dan gebeurt het: je droomhuis komt voorbij. Wat nu? Toeslaan terwijl je eigen huis eerst nog in de verkoop moet? De NVM no-risk clausule biedt mogelijk uitkomst.
Geen risico lopen
De meeste gemeenten laten hun inwoners deze maand weten in hoeverre de WOZ een aanslag vormt op de portemonnee. Gezien de almaar stijgende huizenprijzen is de kans groot dat je meer gaat betalen. Reden genoeg om de cijfers goed te checken.
WOZ komt er aan
Het huizenaanbod, met name in grote steden, loopt steeds verder terug. Toch staan sommige huizen ook in die markten lang(er) te koop, omdat ‘iets’ de verkoper weghoudt. Wie door dat ‘iets’ heen kan kijken, koopt mogelijk een pareltje in de dop.
Zie de mogelijkheden!
Vanaf 1 februari is een standaard contract bij de verkoop van een woning één artikel langer: per die datum namelijk wordt het zogenaamd bouwkundig voorbehoud toegevoegd, een artikel dat kopers het recht geeft om bij gebreken af te zien van de koop.
Standaard koopcontract krijgt bouwkundig voorbehoud
Wie aan (ver)bouwen denkt, die moet daar vaak een bouwvergunning voor aanvragen. En dat kost geld. De Vereniging Eigen Huis (VEH) checkt jaarlijks hoe het gesteld is met deze bouwleges en komt ook dit jaar weer met opvallende cijfers.
Bouwleges lopen sterk uiteen
De eerste vorst is gesignaleerd. Goed voor de boerenkool, want die is het lekkerst als het heeft gevroren. Het is meteen een signaal om de vorstveiligheid van huis en tuin onder de loep te nemen. Wij zetten een paar tips op een rijtje.
Vorst meldt zich
Een wijziging in de wet- en regelgeving rond schuldenproblematiek leidt er toe dat rood staan op de lopende bankrekening straks negatieve gevolgen kan hebben voor de hoogte van bijvoorbeeld een nieuwe hypotheek. Per 1 december gaat de nieuwe regel in.
Rood staan op bank van invloed op hypotheek
Het wordt drukker in de stad. Volgens de jongste prognoses van onder andere het CBS blijven de steden groeien wat inwoners betreft en krimpen de inwonersaantallen van de kleinere gemeenten.
Steden blijven groeien
Labels ergens aanhangen, werkt blijkbaar. Uit recent onderzoek van TIAS, School for Business and Society, blijkt namelijk dat huizen met energielabel A of B sneller verkopen dan D-labelhuizen. Bovendien brengen ze meer geld op.
Groene labels leveren op
Een huis verkopen, gaat niet altijd vanzelf. Natuurlijk nemen wij als Garantiemakelaar een hele hoop werk uit handen, maar er zijn altijd zaken die het verkoopproces bevorderen. We zetten een paar handigheidjes op rij.
Verkoophandigheidjes
Staat je tuin er mooi bij? Maak dan kans op een van de twee abonnementen op het magazine Groei & Bloei. De Garantiemakelaars mogen deze weggeven omdat op zaterdag 11 juni de Nationale Tuinweek begint. Een week waarin de tuin de hoofdrol speelt.
Omdat de rente laag staat, zijn veel mensen bezig met hypotheken. Omdat ze willen oversluiten, willen verhuizen of omdat ze nu wél de mogelijk zien om een eigen huis te kopen. Daar is niks mis mee, maar het blijft oppassen geblazen.
Risico’s blijven zien
Wie van cijfertjes houdt, kan terecht op de site van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Zo’n beetje alles wat meetbaar is, wordt hier bijgehouden. Niet alleen leuk voor liefhebbers, maar zeker ook interessant bij verhuisplannen.
Verhuizen met voorkennis
Voor de hypotheekadviseur is er nog wat werk aan de winkel. Uit het ING Woonbericht van het eerste kwartaal van 2016 blijkt namelijk dat adviseurs verwachtingen niet altijd waar maken. Vooral starters op de woningmarkt zijn niet altijd even tevreden.
Werk aan de winkel
Nieuwe regels zorgen er voor dat de aanschaf van een telefoonabonnement met ‘gratis’ telefoon voortaan flink kan drukken op andere leningen, waaronder je hypotheek. Houdt hier rekening mee, mocht je een hypotheek willen af- of oversluiten.
Mobiele telefoon drukt op hypotheek
Volgens de Risicomonitor Woningbranden 2015 van het Verbond van Verzekeraars worden er per dag 274 brandclaims ingediend. Volgens het verbond ontstaat jaarlijks bij 1 op de 76 woningen op de een of andere manier brand. Weet jij dan wat je moet doen?
Bereid je voor op brand
Garantiemakelaars is dit jaar met zeven deelnemers goed vertegenwoordigd in de Vastgoed Top 100. De Vastgoed Top 100 werd dit jaar voor de vijfde keer samengesteld. Een onderzoek naar de grootste makelaarskantoren in Nederland, uitgevoerd door Vastgoed Nederland in samenwerking met BHB overnames en advies. De focus ligt op het aantal verkooptransacties bestaande bouw.
Weet jij hoe aantrekkelijk jouw huis kan zijn voor een nieuwe koper? Of ben je zo gewend aan het huis dat je sommige pluspunten niet eens meer ziet? Bij verkoop kunnen deze zomaar de sleutel tot verkoopsucces zijn. Wij noemen er een paar:
Benoem de voordelen!
Hoewel de huizenprijzen een gezonde ontwikkeling vertonen, staan er nog altijd veel woningen ‘onder water’. Toch hoeft ook dit geen probleem te zijn, ook niet wanneer u eigenlijk zou willen verhuizen. De site wijzeringeldzaken.nl geeft tips.
Restschuld moet je aanpakken
Verkoper van Kapiteel 2
8

De keuze voor makelaar Hans Janssen kwam vanwege de mond op mond reclame. De expertise en het aanbod makelaar Janssen een goede keus. Verder vond ik de persoonlijke begeleiding wel prettig.

gerard van mol
9

klantvriendelijk to the point duidelijke verslaggeving

F. Pebesma
9

Onze verkoopmakelaar verstaat haar vak! Fijne samenwerking en goede communicatie.

Lees meer
Terug
Recent bekeken