Te koop: Wilhelminasingel 1-11, 6524 AH Nijmegen

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
Ouders van studeren kinderen opgelet!

Op zoek naar een INSTAPKLARE studio in een karakteristiek herenhuis aan de rand van het centrum van Nijmegen? Deze sfeervolle studio is 23 m2 groot en volledig voorzien van een laminaatvloer met hoge, stijlvolle plinten. De wanden zijn allemaal voorzien van strak stucwerk. Het afwerkingsniveau van de studio is bijzonder hoog te noemen. De aanwezige keuken bevat een keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak en wasbak. Tot slot heeft de studio twee handige inbouwkasten tot haar beschikking.

De studio is gelegen op de derde woonlaag. Op diezelfde woonlaag is een gemeenschappelijk, modern toilet met wastafel te vinden. Op de tweede woonlaag zijn twee stijlvolle douches en nog een (extra) toilet met wastafel te vinden. Dit maakt dat bewoners vrijwel nooit hoeven te wachten op medebewoners.

In de souterrain van het herenhuis is een gemeenschappelijke bergruimte. Deze ruimte is tevens voorzien van een witgoedopstelling en een fietsenstalling. Er is tevens voldoende gelegenheid om de fiets in de voortuin te parkeren.

Er is een actieve Vereniging van Eigenaren (VvE) en je betaalt € 147,85 per maand inclusief stookkosten, water en elektra.

In 2009 is het hele pand gerenoveerd en opgedeeld in een aantal zelfstandige wooneenheden. Alles zit keurig in de verf en is voorzien van strak stucwerk, Het trappenhuis is geheel voorzien van vloerbedekking om geluidsoverlast te minimaliseren.
Het appartement voldoet aan de regels omtrent veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere woonruimtes. Wanden en deuren voldoen aan strenge (brand)veiligheidseisen.

Dit appartement maakt deel uit van een woonvereniging.

Wat is een woonvereniging?
De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt word je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, fietsenberging).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.
In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.
Naast de statuten is er een gebruiksreglement. Hierin staan praktische zaken die de leden met elkaar overeenkomen.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als 'eigen-woning-rente'. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je kunt sparen
Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt – aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

3. Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusieve gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te kopen betaal je € 774,00 voor de toetredingsakte.

4. Verkoop
Als je de studio wil verkopen dan verkoop je je lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 13117/3662654
Vraagprijs € 104.000,- k.k.
Servicekosten € 147,-
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 4 augustus 2017
Laatste wijziging Woensdag 25 april 2018
Bouw
Type object Appartement, bovenwoning
Woonlaag 3e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1930
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 23 m²
Inhoud 69 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1 (en 1 kelder)
Aantal kamers 1 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In centrum
CV ketel
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2009
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft kabel-tv Ja
Heeft ventilatie Ja

Marktcijfers Nijmegen

€ 225.966,- Gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 257.145,-
€ 269.143,- Gemiddelde vraagprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 319.842,-
37 Gemiddelde verkooptijd in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 60
525 Gemiddeld aangeboden in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 75.803
359 Gemiddeld aantal verkocht in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 32.306
€ 2.188,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 2.236,-/m2
Terug
Recent bekeken